Heeft u Wifi? Dan moet deze gecontroleerd worden!

De meest gebruikte WiFi beveiliging is gekraakt.

WiFi gekraakt

Maandag 16 oktober 2017 maakten onderzoekers van de Universiteit Leuven bekend een groot beveilgingslek te hebben gevonden in WPA2, de technologie waarmee miljoenen WiFi-netwerken wereldwijd zijn beveiligd. Middels een zogenaamde ‘KRACK-aanval’ is het de onderzoekers gelukt het verificatieproces te beïnvloeden en zo op het netwerk in te breken. Hackers kunnen op deze manier bijvoorbeeld precies zien wat u op internet doet, inloggegevens achterhalen of uw netwerk zelfs besmetten met malware. Om de aanval uit te kunnen voeren dienen de hackers zich ook fysiek in de buurt van het netwerk te bevinden.

Het goede nieuws is dat dit probleem vrij eenvoudig is op te lossen. Om uw WiFi-netwerk te beschermen tegen een KRACK-aanval is het belangrijk dat uw WiFi-apparatuur voorzien wordt van de laatste updates. Denk niet alleen aan uw router of access point, maar ook aan smartphones, tablets, laptops en computers. Daarnaast kunt u het risico verkleinen door alleen https-websites te bezoeken (te herkennen aan het slotje in de adresbalk) en een VPN-applicatie te gebruiken.

Inmiddels komen de eerste fabrikanten met een beveiligingspatch waarmee het WPA2-lek gedicht kan worden. Neem contact met ons op om te overleggen wanneer uw apparatuur kan worden geupdate.

Wenst u meer informatie? Neem contact met ons op door hier te klikken. Wij staan u graag te woord.