Introductie Remote Monitoring & Management

Steeds meer bedrijfsprocessen leunen op de IT. Het is meer dan ooit belangrijk de beveiliging op orde te hebben én snel te handelen bij IT storingen.

RMM

Remote Monitoring & Management

Tijden veranderen snel en steeds meer bedrijfsprocessen leunen op de IT binnen een bedrijf. Hierdoor is het meer dan ooit belangrijk de beveiliging op orde te hebben én snel te handelen bij IT storingen.  
 
Ons doel is eventuele storingen zo snel mogelijk te verhelpen, maar het liefst zoveel mogelijk te voorkomen! De meeste aanvallen op systemen zijn gericht op verouderde software waar nog fouten in aanwezig zijn. Juist om deze reden is het belangrijk alle software goed up to date te houden. De kans op schade door lekken in verouderde software kan zo tot een minimum worden beperkt! Met deze brief informeren wij u graag over een nieuw uitgebreid softwarepakket waarmee we dit nog beter kunnen aanpakken, te weten: NinjaOne. 
 
De NinjaOne software bestaat ruim 10 jaar en is na uitvoerig testen een betrouwbaar pakket gebleken. Door gebruik te maken van deze software wordt uw complete netwerkomgeving in een monitoring opgenomen en worden eventuele afwijkingen opgemerkt en aangepakt voordat deze een storing gaan geven. Denk bijvoorbeeld aan een overvolle harddisk die, voordat deze compleet vol is, al opgeschoond wordt. De storing blijft voor u achterwege want de acties worden op de achtergrond door ons uitgevoerd. 

Maar er is meer mogelijk met dit proactief monitoringsysteem. Het pakket bevat standaard: 

* Ransomeware detectie: Bitdefender GravityZone werkt met de nieuwste technieken om ransomeware in het vroegste stadium te detecteren en te stoppen. Bedreigingen worden gestopt, en indien mogelijk verwijderd of in quarantaine geplaatst. Ook worden alle bedreigingen gemeld en gelogd in het systeem. 

* Update management van Windows: alle pc’s, servers en notebooks altijd voorzien van de laatste belangrijke updates.  

* Update management van overige software: alle pc’s, servers en notebooks altijd voorzien van alle updates voor de geïnstalleerde software (bijna alle software wordt ondersteund). 

* Rapportage mogelijkheden: Altijd een overzicht van alle hardware en software welke in gebruik is. Ongewenste software kan centraal verwijderd worden. 

* Antivirus monitoring: Het geavanceerde antivirus pakket Bitdefender GravityZone is volledige geïntegreerd in het NinjaOne systeem en vervangt het huidige Avast abonnement. Bedreigingen worden gestopt, en waar mogelijk verwijderd of in quarantaine geplaatst. Ook worden alle bedreigingen gemeld en gelogd in het systeem.  

* Support op afstand: Support kan op afstand worden uitgevoerd op de achtergrond, maar ook zichtbaar voor de gebruiker. 

* Netwerk componenten monitoring: bij storing aan een verdeler, WiFi Accesspoint of Firewall zal deze direct worden doorgegeven zodat hier actie op kan worden ondernomen. 

Wilt u meer weten over deze nieuwe dienst? Neem contact op en wij vertellen u er graag alles over, klik hier!